გასტრო-საღამო: „ყველი + ღვინო: ერთად ვბერდებით“
სურნელი სიმწიფისა — საღამო, სადაც ყველი ლაპარაკობს და ღვინო ეთანხმება.
ეს ნამდვილად არაბანალური გამოცდილებაა: ვერტიკალური დეგუსტაცია — ერთი სახეობის ყველებისა და ღვინოების ერთმანეთზე მორგებული წლების მიხედვით.
ბევრ ღვინოსა და ყველს ასაკი უხდება — მოდით, დავრწმუნდეთ ერთად.
საქართველოში ერთი მარნის ღვინოების მრავალწლიანი დეგუსტაცია იშვიათობაა — პატარა ქვეყანა ვართ, ტემპერამენტიანები, ტურიზმი, ყველაფერი სწრაფად ისმება.
და თუ ამას თან დავამატებთ შესაბამისი ყველების კოლექციას — ეს უკვე სრულიად უნიკალურია.
დეგუსტაციაში მონაწილეობენ:
ფრანგული რეცეპტით შექმნილი ხელნაკეთი ყველები — ირინა პლინერისგან
მცირე მარნების საუკეთესო ღვინოები — როგორც აღმოსავლეთიდან, ისე დასავლეთიდან
ხელით გამომცხვარი პური და ჯემები — ევგენია პოპოვასგან
მოვლენები:
Blanc — რბილი ყველი თეთრი ქერქით
შებოლილი წიწაკის კონფიტური
წითელი მშრალი ღვინო ოცხანური საფერე — გია ჭუბინიძე, „Nanua“ (ტერჯოლა, იმერეთი):
ახალგაზრდა ყველი / Otskhanuri Sapere-2023პომიდვრისა და რეჰანის კონფიტური
საფერავი გიორგი სოლომნიშვილით (თელავი), ვაჟა უზუნაშვილი (მუკუზანი), დიმიტრი ბანტლე (ძეგვი):
ახალგაზრდა ყველი / “1984” — Saperavi-2018ბონუს წყვილი — დაძველებული ყველი და საიდუმლო ბოთლი რესტორან „კულტურის“ ხელმძღვანელობის პირადი კოლექციიდან.
ადგილი შეზღუდულია.
ვინც დამწიფდა — მოიქეცი შესაბამისად.
წარმოადგენს: ვადიმ სკარდანა, მედია-პროექტ „საქართველო გრადუსით“ მთავარი ექსპერტი და წიგნის — „ქართული მეღვინეობა: რენესანსი“ ავტორი.