ეს ქვეყნები ერთმანეთისგან ძალიან განსხვავებად შეიძლება მოგეჩვენოთ, მაგრამ მათ ღვინოებში გამაოგნებლად ბევრი შეხების წერტილია. 14 სექტემბერს შევიკრიბებით ერთ მაგიდასთან, რომ დავაგემოვნოთ სამი წყვილი ღვინო — ფრანგული და ქართული გვერდიგვერდ. ეს არის ინტიმური საღამო მათთვის, ვინც დაინტერესებულია იმის გრძნობით, როგორ ერთდება ორ ღვინის კულტურას ნაწილი მთლიანობაში.
ჭიქებში:
La Part du Colibri, Folle Blanche (ლუარა) და Lechkhumi Seafloor, ცოლიკაური (ლეჩხუმი)
Domaine des Aspras «A Lisa», გრენაში და სენსო (პროვანსი) და გვანცა ვაინი, ალადასტური (იმერეთი)
La Dame de L’Hospital, მერლო და კაბერნე სოვინიონი (ბორდო) და Vivere საფერავი (კახეთი)
საღამოს თემები:
ორგანიკა, ბიოდინამიკა და „ნატურალი“ — სად არის საზღვრები და რა განსხვავებაა?
ტერუარის როლი ღვინის სტილში;
ქართული მიდგომა ღვინის წარმოებისადმი — რატომ მოიხსენიებენ როგორც არქაულს და ამავდროულად გენიას.
ჩვენ არამხოლოდ სტილებსა და ტექნიკებს შევეხებით — ეს იქნება ცოცხალი შედარება, შესაძლებლობა გადაამოწმოთ საკუთარი სტერეოტიპები და ღვინო ახალ ფერთა აღგრძნოთ.
დეგუსტაციას გაუძღვება კატერინა ალექსანდროვა, სერტიფიცირებული სომელიე და ღვინის მეგზური თბილისიდან, რომელიც ბათუმში იშვიათად ჩამოდის — არ გამოტოვოთ შანსი.
კოქტეილები, ღვინო, ლუდი და ინფუზიები
ცოცხალი მუსიკა და ღონისძიებები
ბილიარდი და ფუსბოლი
მყუდრო ატმოსფერო