რტველი — ეს არის საქართველოში ყურძნის კრეფის ტრადიციული დღესასწაული და ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი კულტურული მოვლენა. ეს ნამდვილად დღესასწაულია: ძველი ღვინო, სიმღერები, ცეკვა და, რა თქმა უნდა, შაშლიკი — მევენახე ტრადიციულად უმასპინძლდება ყველას, ვინც მოსავლის კრეფაში დაეხმარა. ეს შრომისა და სიხარულის შერწყმული ტრადიცია უძველესი დროიდან მოდის — და ახლა თქვენც შეგიძლიათ ამაში მონაწილეობის მიღება!
კვირას მივემგზავრებით Barbale-ს მარანში, ქალაქ ბოლნისში, რომელიც ცნობილია თავისი მრავალსაუკუნოვანი მეღვინეობის ტრადიციით.
Barbale აერთიანებს უძველეს მეთოდებს თანამედროვე ტექნოლოგიებთან, რათა შეიქმნას მაღალი ხარისხის ღვინო.
თქვენ გელით:
ყურძნის კრეფა
ღვინის დამზადების პროცესის თვალით ხილვა
მევენახეობის ხელოვნების უკეთ გაცნობა
და რაც მთავარია — ადგილობრივი ღვინის დაგემოვნება!
ბიოლოგი ალექსეი სივუხინი გვიამბობს ყველაფერს ვაზზე:
როგორ არის ის მოწყობილი, საიდან მოდის ყურძენი, რატომ იცვლება რთველის თარიღები წელიწადიდან წლამდე, როგორ მოქმედებს ამინდი და უამრავ საინტერესო დეტალს საქართველოსთვის უმნიშვნელოვანესი მცენარის შესახებ.