ქართული სამზარეულოს ისტორიკოსი იური ზაბოლოტნევი მოგიყვებათ, როგორ აისახა გასტრონომია ფერწერაში და თავად თბილისის ყოველდღიურობაში.
აი, რას გავიგებთ ლექციაზე:
- რას მიირთმევდნენ ქართველი მხატვრები XIX საუკუნის ბოლოსა და XX საუკუნის დასაწყისში;
- როგორ გახდა საკვები ადგილობრივი სახვითი ხელოვნების განუყოფელი ნაწილი;
- რატომ იყვნენ დუქნები არა მხოლოდ საკვების ადგილი, არამედ ქალაქური ცხოვრების ცენტრი;
- რომელი ნახატებზე, მოსე თოიძის, ბორის რომანოვსკის, ლადო გუდიაშვილისა და ნიკო ფიროსმანის შემოქმედებაში, საკვები უბრალოდ დეტალი კი არა, არამედ ეპოქის სიმბოლოა.
გადახდა ადგილზე ნაღდით ან ბარათით.